Dagens födelsedagsbarn- Alicia Silverstone

alicia.jpg

Idag för 32 år sedan föddes Vågen, veganen och skådespelaren
Alicia Silverstone i San Francisco.

Pappan var engelsman och mamman bördig från Skottland. Pappan var jude och mamman konverterade till judendomen i samband med vigseln. Alicia besökte England redan som barn under sommarloven. Hon började som barnmodell vid sex års ålder och medverkade i TV-reklam.
Gift med rockmusiker
Den 11 juni 2005 gifte sig Alicia Silverstone med sin pojkvän sedan flera år tillbaka, rockmusikern Christopher Jarecki, vid en ceremoni på stranden till Lake Tahoe. Paret träffades utanför en bio åtta år tidigare. De bor i ett ekologiskt hus i Los Angeles med solpaneler och en organisk trädgård.
Alicia Silverstone har starka politiska övertygelser och är en förkämpe för djurens rättigheter och en miljöaktivist. Hon blev också vegan efter att ha varit på ett möte om djurens rättigheter.
Djurvännen som åt djur
-Jag insåg att det var jag som var problemet, säger Alicia. i en intervju. Jag var en djurvän som åt djur!
En av de senaste filmer Alicia Silverstone medverkat i, heter Stormbreaker och handlar om en tonårig spion.
2004 valdes Alicia till ”sexigaste kvinnliga vegetarianen” av djurrättsorganisationen PETA. 2007 uppträdde hon naken under en 30 sekunder lång reklamfilm för PETA med syftet att propagera för vegetarianismen. I det dubbelmoralistiska USA kan sådant naturligtvis inte passera ostraffat, så hon blev utsatt för repressalier från ett TV-bolag i Texas. 😀

För dig som vill titta lite närmare på Alicias horoskop, finns det en länk här

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Astrologi, Biografi, Film, Filosofi, Jubiléer, Judendom, Kärlek, Kultur, Mat, Miljö, Naturen, Politik, Religion, Storbritannien, Trädgård, Underhållning, USA, Vegetarianism, Video, YouTube och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dagens födelsedagsbarn- Alicia Silverstone

 1. wendla skriver:

  Kikar förbi och önskar Bloggkungen en god natt! :0)
  Kram Wendlish

 2. agapanthus skriver:

  Smaklig måltid och hoppas vinet smakade 😀

 3. Sam Zodiac skriver:

  Tack, Wendlish! 😀 Jodå, natten var OK.
  Kram på dej!

  Tackar, agapanthus! Jodå, såväl maten som vinet smakade bra. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s