Nostradamus språk…

…kommer det att hållas föredrag om i Stockholm den 8 november.

fildranna.jpg
(Foto:Torkel Edenborg)

Fil Dr Anna Carlstedt berättar om sin, (och världens första) doktorsavhandling om siaren och astrologen Nostradamus, eller Michel de Nostredame, som han egentligen hette.

nostradamus2.jpg

nostradamus.jpg

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Annonser, Astrologi, Biografi, Frankrike, Historia, Kändisar, Kultur, Kuriosa, Litteratur, New Age, Paranormalt, Profetior, Stockholm, Utbildning, Vetenskap och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nostradamus språk…

 1. Magnus Berg skriver:

  Språk är intressant. Det är med ett medvetet manipulativt språkbruk som media styr folket i världens demokratier så vi inte ska tycka, och därmed opponera oss, samt rösta fel.

  I Burma är de som protesterar ”aktivister” enligt Dagens Ekos journalist Nils Horner. Samme Nils kallar de irakier som protesterar mot USA’s ockupation i Irak för ”terrorister”. Undrar vad Nils kallar sin namne Dacke som av dåvarande kung Vasa ansågs vara en upprorsman men som idag har statyer resta och tågsätt döpta till sin ära? Med tungan säkert riktad i rektum på de som makten haver så väljer nog sagde Nils att tiga i en så delikat fråga.

  För övrigt läser jag just nu Sven-Erik Liedmans nyutkommna pocket ‘Stenarna i själen’ som går igenom innebörden i orden ‘form’ och ‘materia’ från antiken fram till idag.

 2. Sam Zodiac skriver:

  Javisst Magnus, språk är oerhört intressant! Det tycker väl alla Tvillingar! 😉 Men visst har du rätt i att det är orden som används till att manipulera folk. Och uppenbarligen har du ju ett horn i sidan till Nils Horner, det går ju knappast att ta miste på, hehe..!
  Hur verkar Liedmans bok vara, då?

 3. Magnus Berg skriver:

  Liedmans bok är väldigt intressant. Det var hans två tidigare böcker också. Han är ju idehistoriker och det innebär att det blir mycket filosofi också. Kan vara lite tungt att ta sig igenom men det besväret borde fler ägna sig åt eftersom det ger så mycket att läsa filosofi och reflektera över världen.

 4. Sam Zodiac skriver:

  Så hans böcker kan du alltså lugnt rekommendera?

 5. Arne Strand. skriver:

  Det finns en interessant qvadrin som jag inte har pa franska,
  men i Svensk dalig oversattning gar en sa har –

  -I KRIGETS TIMMA SLAVERFOLKT KAN,
  SIG RESA MAKTIGT TILL DE HOGSTA STALLEN,
  DE BYTER FURSTE FAR EN LANDSORTSMAN,
  DAR HAR FRAN HAVET NALKATS OVER FJALLEN=!.

  Alois Irlmeyer Bayersk siare dod 1959.,profeterar,

  -ETT KRIG SKALL PLOTSLIGT FLAMMA UPP I MELLANOSTERN,
  MEN DEN VERKLIGA GNISTAN SKALL VARA PA BALKAN-!.

  Och i Bibeln heter det –

  -OCH JAG FICK SE EN VIT HAST OCH DEN SOM SATT PA DEN HADE EN BAGE,
  OCH HONOM BLEV GIVEN EN KRONA OCH HAN DROG UT SEGRANDE OCH FOR ATT SEGRA-!.(UNGEFARUpp.Kap.6.vers2.).

  Vi kommer snart fa se ett nytt Balkankrig med framtradandet av den Kristne Varldskonungen Mikael,
  (Dan.Kap.12.,vers 1., samt Upp.Kap.12.,vers 7- !).

  Arne Strand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s