Judisk humor- Shofar So Good

Den här lilla videosnutten har min ortodoxe judiske släkting Raanan från Brooklyn skickat mig ett antal gånger; företrädesvis till varje judisk storhelg. 😀 Jag förmodar att det heliga instrumentet heter Shofar. 🙂

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Egoorienterat, Familj, Humor, Judendom, Religion, Släkt, Underhållning, USA, YouTube och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Judisk humor- Shofar So Good

 1. Tyra Tok skriver:

  Ja jag vet inte. 🙂
  Kul att ha en släkting där kan jag tänka mig. Har du varit och hälsat på honom nångång?

  Jag har en låt på min sida nu som jag tror faller dig i smaken.
  Kram 🙂

 2. Sam Zodiac skriver:

  Nej, jag visste inte ens om hans existens till för några år sedan. Hans pappa är en ateistisk biologiprofessor på universitetet i Buffalo, så möjligen har Raanan revolterat mot det och blivit familjens svarta… well… mest svartklädde i a f! 😀 Ingen annan i släkten är så fanatiskt religiöst intresserad.

 3. lillabla skriver:

  Fånig men kul rulle. 😉

 4. Sam Zodiac skriver:

  En koncis och bra beskrivning, tycker jag! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s