Inte många medaljkvinnor


80% av alla som får medalj av kungen är män

Få kvinnor får medalj av kungen
Framstående män har större chans än framstående kvinnor att få medalj av kungen – i alla fall talar statistiken ett tydligt språk. Enligt Svenska Dagbladet har kungen delat ut 36 av den allra finaste medaljen. Tre gick till kvinnor. Och sett till alla medaljer den nuvarande kungen delat ut så har män fått 80 procent. (FL-Net)

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Jämställdhet, Kändisar, Kungen, Kuriosa, Nyheter, Statistik, Stockholm och märktes , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Inte många medaljkvinnor

 1. pantheraleo skriver:

  och Drottningen, delar hon ut medaljer?

 2. Sam Zodiac skriver:

  Inte vad jag vet. Den sysslan verkar vara förbehållen kungen. Annars skulle man ju kunna tänka sig att antalet kvinnor som fick medalj av Silvia vore större, kanske? 😀

 3. ::: sinkadus ::: skriver:

  Jag vet inte, men kan det inte rent statistiskt vara så att det helt enkelt finns fler män att ge medaljer åt?… jag menar, nu låter det nästan lite som om männen får medaljer för att de är män…

  och det är väl en ganska typisk dagspressvinkling…

 4. znogge skriver:

  Vad är det för dumheter! ”Rätt man på rätt plats är alltid en kvinna”! Så det…
  Ha en fortsatt bra dag!

 5. Sam Zodiac skriver:

  Hehe… ja du, sinkadus, jag antar att det beror på hur hårt man letar. Och vad man anser ska medaljeras! Faktum kvarstår; männen tar hem medaljerna!

  Haha… du var på bettet idag, znogge! Herr Hund också?
  Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s