Dagens citat

”Det enda som är värre än att se en dålig film är att medverka i en.”

Elvis Presley

Och Stenbocken Elvis borde veta. Han medverkade i inte mindre än 34 Hollywoodfilmer. Kvalitén var skiftande, för att uttrycka sig snällt. Men hans manager Colonol Tom Parker (som inte alls var någon överste, utan använde sig av en hederstitel han fått från en brandkårsstation i mellanvästern), hade skrivit på kontrakt som Elvis var tvungen att uppfylla. Det höll han på med fram till 1968, då symaskinsföretaget Singer sponsrade hans live-come-back-konsert den 3 december det året. Sedan dess hann Elvis med drygt 1 100 konserter mellan åren 1969 och fram till sin död i augusti 1977.

 

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Annonser, Astrologi, Biografi, Citat, Elvis Presley, Film, Kändisar, Kultur, Kuriosa, Nostalgi, Rock'n Roll, Underhållning, USA, Visdomsord och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dagens citat

 1. madonnan skriver:

  Hej,
  roligt att se att du är i farten igen.
  Jag tycker Presley gjorde det bra, riktigt bra.

  Ha det fint:)

 2. Sam Zodiac skriver:

  Hej, madonnan!
  Thank you! It’s nice to be back! 😀
  Javisst; det tycker jag också! Tror att jag hade varje vinylare han gett ut i Sverige + en del andra en gång i tiden, faktiskt. Dessvärre ingen 78-varvare 😦 En polare till mig uppe i Dalom brukade retas med mig och säga: -Dom dä’ 78-varvarna mä Älvis bruka jag gö’ ski’valla av!

 3. znogge skriver:

  Man ska akta sig för att göra en kalkon men jag tycker nog att Elvis gjorde det bästa av saken, efter omständigheterna…
  God natt!

 4. Sam Zodiac skriver:

  Jo, jag håller med dig, znogge! Lite synd var det om honom, trots allt. Han hade verkligen ambitioner när han började i filmfabriken, men vare sig det nu var bristande talang på filmfronten eller dåliga roller, eller en kombination av bägge faktorerna, så ledsnade han ur ganska rejält mot slutet.
  God natt och sov gott, znogge!

 5. Tyra Tok skriver:

  Jag gillar Elvis stenhårt! Både som artist och människa. Vill minnas att jag skrev om hans mycket fina sätt att vara.
  Tack föresten att du tittar in hos mig! 🙂

 6. Sam Zodiac skriver:

  Jo, jag har nog också ett minne av det. Vet du att Lisa Marie, hans dotter, deltar i välgörenhet? Hon har tydligen mixat en duett med sin semestrande far (In the Gettho) som man kan ladda ner från iTunes. Behållningen går till hemlösa.
  Klart jag tittar till dig! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s