Sounds like the queen

william.jpg

Idag är William fullt återställd. Sånär som på dialekten, förstås.

9-årige William, son till musikläraren Ruth och IT-konsulten Barry McCartney-Moore från York, genomgick en hjärnoperation sedan han drabbats av ett allvarlig epilepsiliknande anfall i mars förra året. Ruth bad förtvivlat till högre makter att hon en dag åter skulle få höra honom prata. Och det fick hon, men det kom som en ordentlig chock för henne och, får vi förmoda, alla i hennes omgivning. När pojken väl vaknade ur sin koma, talade han helt annorlunda än han hade gjort innan operationen. Borta var hans kraftiga Yorkshireaccent; den hade istället ersatts av ett uttal som omedelbart förde åhörarnas tankar till det brittiska kungahuset!

Förlängde vokalerna

– Vi märkte att han hade börjat förlänga vokalerna i ord som t ex ”bath”, vilket han aldrig tidigare gjort, berättar mamma Ruth. Och det gör han konsekvent med alla vokaler. Det är helt bisarrt!
Läkarna hade upptäckt att Williams anfall i själva verket berodde på en sällsynt variant av hjärnhinneinflammation. Han var tvungen att underkasta sig en livshotande operation för att man skulle kunna dränera bort varet.
-Alla läkarna trodde att han skulle dö, berättar Williams mor. Ingen trodde att han skulle kunna överleva ingreppet. Innan han åkte in i operationssalen klippte jag av en lock av hans hår, för att ha ett minne av honom.
Efter operationen låg William, som tidigare gick på grundskolan i Hempland i York, kvar på sjukhuset i över fyra veckor. Han förlorade sin läs- och skrivförmåga och även hans minne var försämrat.

Blev mer musikalisk

Anmärkningsvärt nog spelade han dock piano och trumpet mycket bättre än tidigare.
Efter det att William blivit utskriven från sjukhuset, for familjen till Northumberland på semester. Med på resan var Williams två bröder.
-William lekte vid stranden, berättar Mrs McCartney-Moore. Plötsligt sade han: ”Look, I’ve made a sand castle” men han drog verkligen ut på vokalerna, så att han lät riktigt förnäm!
-Vi stirrade på honom allihop- vi kunde inte tro våra öron, för han hade haft en kraftig Yorkdialekt före sjukdomen. Det konstigaste av allt var emellertid att han inte hade en aning om varför vi stirrade på honom. Han tyckte att han talade helt normalt!
Ruth McCartney-Moore var tvungen att ta ledigt från jobbet i 18 månader för att sköta sin son, som efter operationen regresserat ned till en tvåårings nivå i många avseenden.
-Det var en chock, för tidigare hade han varit en klyftig och självsäker pojke med utmärkt hälsa, berättar hans mor.
I nuläget är dock William helt återställd, sånär som på sin snofsiga engelska, förstås. 😀

Originalstoryn i Daily Mail kan du läsa om du klickar på bilden av William.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Barn, Hjärnan, Kuriosa, Mindblowing, Nyheter, Storbritannien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s