Jordstrålning: Leylinjer

Slagrutenytt, gamla nr

Vad är leylinjer, då? Klicka på Stonehenge, så får du en introduktion!

stonehenge1.jpg

Över hela landet finns det så kallade ley-linjer. Det är energilinjer som sammanbinder
t ex olika gamla kultplatser samt diverse fornminnen som finns kvar ännu.
Karl Erik Johansson från Söderköping har lagt ut en förteckning på webben
och hoppas få en dialog med andra som är intresserade av dessa ley-linjer.

Han har visserligen upptäckt linjerna, men anser  att det behövs fler observationer.

stensattning.jpg

Svenska Slagruteförbundets hemsida

Jag hade en gång i tiden ett ALU-projekt som gick ut på att hitta leylinjer här på Gotland. Hade jag i min ansökan skrivit att jag skulle gå med slagruta, så fruktar jag att det hade blivit avslag på grått papper. Så jag gick tillväga på ett lite listigare sätt. Jag skrev i ansökan att jag ville utforska sambandet mellan vissa kraftlinjer och minnesmonument medelst radiestesi. Eftersom tydligen ingen ansvarig orkade kolla upp vad ordet betydde, gick min ansökan igenom! 😀

pekare.jpeg

Pekare kallas dessa tingestar. Jag föredrar att använda dem framför den traditionella slagrutan.

Länk till Jordstrålningscentrum

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Egoorienterat, Gotland, Jordstrålning, Kuriosa, Mindblowing, Naturen, New Age, Paranormalt, Storbritannien, Vetenskap. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jordstrålning: Leylinjer

 1. wimm skriver:

  Go dagens!
  Pekare? Är det precis som slagruta?
  Min pappa visade/lärde mig hur man skulle använda slagruta..Det är bara jag av min syskon som kan det där, man kanske måste tro på det åxå eller? Hmm
  Nåja, ha en bra dag, kram

 2. Sam Zodiac skriver:

  Tjena wimmen! 😀
  Ja, de funkar som slagruta, men är enligt mitt tycke lite enklare att använda. För en del personer slår de inåt när individen ifråga passerar en linje, för andra flippar de ut. Jag hör till den utflippade sorten, som du förstår, hehe.. 😉
  Jaså, det är bara du av syskonen som är tillräcklig känslig för att registrera jordstrålning? Nej, du behöver absolut inte tro på det; det funkar ändå! Jag har en polare i Dalom, en Kräfta för övrigt, som är superskeptiker och det var han som visade det här med slagrutan för mig.
  -Dä ä helt djävla omöjlit å hålla ‘an! stånkade han, när han med alla krafter försökte hålla emot slagrutan, som likafullt gav utslag varje gång han passerade en linje. 😀
  Ha en fin dag, wimmen!
  Kram på dig!

 3. Ulrika skriver:

  Hej jag undrar hur det gick med ditt sökande av Ley-linjer på Gotland? Har du någon dokumentation som jag kan få ta del av? Jag är intresserad av att komma i kontakt med någon som har kunskap i ämnet.

  Hälsar Ulrika

  • Sam Zodiac skriver:

   Hej, Ulrika!
   Jodå, vi upptäckte mycket intressanta linjer när vi reste kors och tvärs här på ön och mätte.
   Så pass mycket att min dåvarande handledare tyckte att det blev överväldigande och precis på slutet av projektet bytte spår och koncentrerade sig på att istället mäta den s k Jungfruburen i anslutning till Visby ringmur, istället för att (som från början var syftet med ALU:n) koncentrera sig på att sätta leylinjerna i samband med de på ön rikligt förekommande fornlämningarna.

   Följden av detta avhopp blev naturligtvis att det blev varken hackat eller malet, så man kan väl säga att leylineprojektet rann ut i sanden, typ. 😦

   Dokumentation lär finnas lite här och var, men om du vill snacka in person med någon kunnig i ämnet, har jag dessvärre inte något hett tips. Den störste auktoriteten i dessa frågor torde väl ha varit Arne Groth, men han har checkat ut från Jämmerdalen för ett antal år sedan, så de enda på hemmaplan som jag kan rekommendera är nog folket på Jordstrålningscentrum.

   Länkar som kan vara av intresse:

   http://www.jordstralningscentrum.se/

   http://www.jordstralningscentrum.se/link-leylines.htm

   http://www.leyhunter.org/leyhunter.com/archives/start.htm

   Lycka till!

 4. Susanne skriver:

  Hej!
  Har provat att gå med pekare och det funkade. Skulle vilja ha ett par och undrar var jag kan skaffa dem eller om jag kan göra egna? Vilket material ska det var i s f?
  Hälsn Susanne

  • Sam Zodiac skriver:

   Hej, Susanne!
   Säkert kan du inhandla lyxpekare av mässing el dyl i vilken välsorterad NewAge-butik som helst, men du kan ju annars följa mitt exempel och enkelt tillverka ”budgetpekare” genom att införskaffa ett par svetselektroder och böja till dem i pistolform s a s.
   Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s