Den storbystade, rebelliska…

..skönsjungande Stenbocken Dolly Parton hör till en av mina favoriter. Dotter till en kolgruvearbetare från Tennessee, har jag för mig. Elva syskon hade hon visst, också! 🙂 ”9 to 5” hör till en av mina favvorullar och låten därifrån är också helt OK, tycker jag. Här framför hon emellertid  tillsammans med hästjazzkollegan Kenny Rogers den gamla landsplågan ”Islands in the Stream”, som jag fick en obetvinglig lust att höra idag. Inte min vanliga cup of tea, kanske, men…what the heck! 😀

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Astrologi, Country, Egoorienterat, Film, Kändisar, Kärlek, Kultur, Kuriosa, Musik, Nostalgi, Underhållning, USA, Video, YouTube. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Den storbystade, rebelliska…

 1. madonnan skriver:

  Jag tycker hon har gjort det riktigt bra…imponerande liten kvinna!:)

 2. ::: sinkadus ::: skriver:

  trallvänligt och glatt så det sprider sig ända hit… 😀 ibland får man för sig att det var gladare och mjukare förr…

 3. wendla skriver:

  Det var väl inte så länge sedan du körde den på repeat dag ut och dag in, en sisådär 200 ggr eller nåt sånt, tyckte jag att du sa! ;0)
  Det är väl inget att skämmas för Sam, Dolly & Kenny rular! :0)

 4. Sam Zodiac skriver:

  Verkligen, Madonnan!

  Kul att du gillar den, sinkadus! Många gör det, tror jag. Kan ligga något i att det var gladare och mjukare förr. Kan vi få utvecklingen dithän igen, tro? 😀

  Jag gjorde en (lol) när jag läste din kommentar, Wendlish. Och jag lollar inte i onödan, som vissa andra på nätet, bara när jag verkligen garvar rakt ut vid burken. Men lite taskigt var det väl av dig att avslöja mig så komplett? 😉 Fast jag medger att jag blev hooked på låten när du gav mig länken!

 5. znogge skriver:

  Tror på något sätt att hon står med båda fötterna på jorden. Hennes man är ju helt anonym. Men tydligen har denna storbystade kvinna opererat bort ett revben för att få smalare midja. Om det är sant så kan det väl inte varit nödvändigt…
  God natt för i dag!

 6. Sam Zodiac skriver:

  Ja, hennes lagvigde hör man inte så mycket om, nej. Han får leva i skuggan av sin storbystade kvinna, hehe… Nej, nu var jag dum igen!
  God natt, znogge!

 7. pantheraleo skriver:

  det som många inte vet är att hon skrivit tusentals (på riktigt) låtar till andra artister…jag tror jag läste att det var 6,000.

 8. Sam Zodiac skriver:

  Good Lord! Det var inte dåligt, Leo!

 9. Magnus Berg skriver:

  Jag gillar Islands in the Stream med Dolly och Kenny. Men annars är jag ett fan av gruvarbetarbarnen Tom Jones (har drygt 15 plattor med honom) och Bryan Ferry. (har alla Roxy Music och 3 solo plattor).

 10. Sam Zodiac skriver:

  Så du diggar Tjuren från Wales, Magnus? 😀 Ja visst, han är helt OK, tycker jag med. Bryan Ferry hörde jag på vinyl härom dagen. Polarn köpte fyra vinylare till det facila priset av 20:-/st. Roxy Music var den enda som höll måttet, enligt min kräsne vän. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s