Dagens citat

albert-schweitzer2.jpg

”Success is not the key to happiness, happiness is the key
to success”

Albert Schweitzer

Har du märkt att när du känner dig lycklig, eller i alla fall tillfreds med tillvaron, så flyter saker och ting på riktigt bra? Den insikten hade tydligen Stenbocken, nobelpristagaren, läkaren, humanisten, teologen och musikkännaren Albert Schweitzer gjort redan på sin tid!

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Astrologi, Biografi, Citat, Filosofi, Kändisar, Ordspråk, Visdomsord. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Dagens citat

 1. Odelberg skriver:

  ”Saker och ting” flyter på bra när ingenting stoppar dem. Man mår bra när det inte finns något som förhindrar lyckan, lyckan i sig existerar inte.

 2. wendla skriver:

  Det stämmer ganska så bra det! :0)

 3. Sam Zodiac skriver:

  Det gör nog det, ja! 😀

 4. Sam Zodiac skriver:

  Om man nu inte kallar ett sinnestillstånd av yttersta välbefinnande för lycka då, Odelberg. 😉

 5. lillabla skriver:

  …och vilken rufsig mustasch sen…

 6. Odelberg skriver:

  Ja, man skulle kunna kalla ett tillstånd utan olycka för lycka. Men känslan existerar inte och därför känns det lite lustigt.

 7. Sam Zodiac skriver:

  Yep, LillaBlå, den går inte av för hackor! Jag har för övrigt tyckt mig märka att du har en viss fäbless för gamla svartvita fotografier, inte sant? 😉
  (Förresten, LillaBlå, om du klickar på bilden, så blir den gigantisk, så att du kan skärskåda mustaschen in i minsta detalj!)

 8. Sam Zodiac skriver:

  Eh…? Hur menar du egentligen, Odelberg? Förnekar du existensen av känslor i allmänhet, eller känslan av lycka i synnerhet?

 9. Odelberg skriver:

  Känslan lycka givetvis. Allt annat vore lite väl radikalt.

 10. Magnus Berg skriver:

  Flow är häftigt. Men det förutsätter att man inte är så deprimerad så att total fokusering är omöjlig.

 11. Odelberg skriver:

  ”Flow” Och varför kan man inte vara mer deprimerad än att man kan koncentrera sig? Du måste inte koncentrera dig för känna en känsla?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s