Vad söker folk på?

little gerhard 5
rock citat 3
pink floyd citat 2
ha gröna fingrar ordspråk 2
tarotkort +usa 1
LITTLE GERHARD! 1
madonnan wordpress 1
harry potter daniel 1
animerade bilder på elvis 1
Little Gerhard 1
steve miller band 1
planeternas symboler 1
exet 1
skrivbordsbilder 8
wolf 5
mona lisa 4
laserdome 2
månen 2
Smiley som rör sig 2

De här listorna visar vad folk använt för sökord när de letat sig fram till mina bloggar idag. (Den övre gäller nya bloggen, den undre den gamla.) Jag måste nog säga att mina läsare verkar vara ganska så specifika i det de letar efter! 😀 Little Gerhard verkar vara poppis! Det är väl alla i min åldersgrupp och uppåt som blir lätt nostalgiska vid omnämnandet av denne svenska rock’n’roll-pionjär! Får nästan lov att bjussa på en bonusbild, va? 😉

littlege.jpg

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Bloggning, Egoorienterat, Kändisar, Little Gerhard, Musik, Nostalgi, Statistik, Vardag, Wordpress. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vad söker folk på?

 1. Magnus Berg skriver:

  Little Gerhard borde alltid vara inne i olika generationer. Jag såg honom faktiskt live på Murgrönan i Visby när jag var liten. Men det minne som bitit sig fast från den konserten var en kvinnlig vakt som sparkade en kille, som satt på scenkanten, i arslet. (Jag har ännu inte fattat vart Murgrönan tog vägen. Låg inte den vid bussstation där fotbollsstadion ligger nu? Och i så fall hur fan kan man byta ut en folkpark mot en fotbollsplan?)

  Min farsa hade en singel med Little Gerhard som jag har ärvt. Jag tror den är ute i förrådet bland andra singlar. Där är fyra hits varav jag på rak arm kommer ihåg ”Siste mohikanen” och ”Petter & Frida”. Siste mohikanen” är så jävla bra. Polaren jag hade när jag gick fotoskolan och jag brukade lira den och vi kunde den utantill. Men sedan har jag allt mer fastnat för ”Petter & Frida” som har en mycket tänkvärd text om den svekfulla kvinnan som lämnar den fattige Petter för en burgen man att få umgås i stans socitet.
  Sen har jag en LP Little Gerhard gjorde på sjuttiotalet. Fast den har bara en låt jag minns: ”Mary had a little lamb”.

  När jag bodde i Stockholm såg jag Little Gerhard då och då vid Fridhemsplan och på S:t Eriksgatan. Han bodde antagligen där ikring. Men de senare åren var det mycket glest mellan tillfällena.

  Jag får väl ta och köra in ”Siste mohikanen” och ”Petter & Frida” i datorn, mp3:a dem och skicka över dem till dig Sam så du kan lägga upp dem på din blogg.

  ””Hon var glad i karlar och han var glad i kvinns, tänk vilka konstiga människor det finns.” ur ”Petter & Frida”

 2. Magnus Berg skriver:

  Nu började ju jag söka på Little Gerhard också och hittade lite info:

  Radio Nord Topp 20
  – kort artistbiografi

  Little Gerhard
  Riktigt namn: Karl-Gerhard Lundkvist
  Född: 17 maj 1934 i Västerås

  Slog igenom 1957 och kom snart att kallas Sveriges rockkung. Uppträdde tillsammans med sitt band The G-Men. Medverkade på 1950-talet i två filmer, ”Åsa-Nisse i kronans kläder” och ”Det svänger på slottet”. Han fick ett par stora hits med ”Buena Sera” och ”What You’ve Done To Me”, innan han i början av 1960-talet gick över till att sjunga en hel del på svenska och kallades då ibland Lille Gerhard.

  ”Den Siste Mohikanen” och ”Petter och Frida” blev de största framgångarna under den perioden. Han producerade även en del av Agneta Fältskogs tidigare inspelningar.

  På Radio Nords Topp 20: ”Petter och Frida” (16 veckor) ”Den Siste Mohikanen” (15 veckor), ”Gubben I Månen” (10 veckor), ”Liebestraum Twist” (7 veckor), ”Vi Har En Hönsfarm” (6 veckor) ”Ma Marie” (3 veckor).

 3. Sam Zodiac skriver:

  Lysande idé att digitalisera “Siste mohikanen” och “Petter & Frida”, Magnus! 😀 Då kan jag lägga ut dem och sprida detta svenska kulturarv vidare till nya lyssnare!
  Det här med Murgrönan måste ha varit långt före min tid, men hör med någon granne, vet jag. De borde väl känna till vad som hänt med stället?
  Kul med all info du grävt upp! ”Buena Sera” och “What You’ve Done To Me”, kände jag förstås till, däremot inte att Little Gerhard varit engagerad i ABBA-Agnethas musikaliska förehavanden.
  Ha det!

 4. Magnus Berg skriver:

  Här är Little Gerhard ”live” med inhopp av Åsa-Nisse.

  Jag funderade vidare på Murgrönan och det kan också ha varit så att den låg precis utanför muren och då exakt där bland annat busstation ligger. Jag måste också fråga in granne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s