Mickes utmaning

För en tid sedan fick jag en utmaning av Micke Gustafsson från bloggen Misjkas EgoPortal.

micke.jpg

Det hela går ut på att räkna upp 8 vanor/fakta om mig själv, och sen skicka utmaningen till 8 andra personer. Micke hade lagt upp det på så sätt att han berättade om 4 gamla och 4 nya vanor. Jag improviserar lite, så får vi se hur det blir.

 • Jag brukar inleda dagen med att hälsa solen på ett yogaliknande manér. Om väderleken tillåter, vill säga. Om ingen sol syns, så är det också troligt att jag skippar den här ritualen. 😀
 • Jag har sedan unga år varit smått besatt av tanken på att hitta ett slags system som förklarar varför människor är som de är. I och med att (den seriösa) astrologin blev föremål för ivriga studier från min sida, var den uppgiften avklarad.
 • Jag är helt övertygad om att människorna använder bara en ynka bråkdel av sin totala kapacitet, inte minst den mentala.
 • Vid 14 års ålder lämnade mitt medvetande kroppen vid en smått traumatisk händelse, så numera har jag förstahandsupplevelse av att kroppen ingalunda är en förutsättning för att vi ska kunna existera.
 • Jag ser livet som en spännande resa, som ingalunda slutar i och med att kroppen, vårt instrument för att kunna uppfatta livet på just det här frekvensplanet, upphör att fungera.
 • Jag känner en djup förståelse för den som myntade uttrycket ”Doing time on planet Earth”. Men om vi nu avtjänar tid här, så må vi väl ändå försöka göra det bästa möjliga av situationen, eller hur? 😉
 • Min mor, som föddes i Lodz 1914, var en polsk (inte speciellt troende) judinna, som kom till Sverige efter koncentrationslägersvistelse med Folke Bernadottes Vita Bussar.
 • Min far var mas; föddes 1903 i en röd stuga som låg mittemot Melkers Falukorvsfabrik i Hälsingberg utanför Falun.
 • Ja, när jag nu tittar på det jag skrivit, inser jag att ett par av meningarna kanske inte kan kategoriseras vare sig som fakta om mig själv eller vanor, utan mera handlar om mina övertygelser om hur tillvaron är beskaffad. Jag hoppas emellertid att de godkänns som svar. Om inte, får jag väl ta nya krafttag.:)

  Jaha, så återstår då att leta ut inte mindre än 8 nya offer att tagga. Hmmm… får väl kolla i blogrollen och se vilka som kan tänkas vara lämpliga kandidater, då.

  Jag utmanar Agapanthus, flashtacc, geddfish, sinkadus, Maxi, Sudret,Wendla och Vakare (som härmed får betalt för gammal ost) 😉

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Astrologi, Bloggning, Egoorienterat, Familj, Filosofi, Kuriosa, Listning, New Age, OBE, Paranormalt, Personlig utveckling, Psykologi, Taggning, Underhållning, Utmaningar. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Mickes utmaning

 1. Hehe, tycker det var riktigt bra svarat, Sam 😀 ! Får tacka så mycket för att du plockade upp ”den kastade utmaningshandsken” 😉

 2. Ping: Utmanad av Sam « Vakare

 3. Vakare skriver:

  Tja, utmaningen antagen och utförd 😉

 4. Sam Zodiac skriver:

  Så bra, Micke! Då anser du alltså att utmaningen är avklarad till full belåtenhet. Klart att man får ta upp kastade handskar!;)
  Ha det!

  Du var snabb i vändningarna, Vakar’n! Får väl kolla in dina svar. Ska bli kul! 🙂

 5. geddfish skriver:

  Gammal ost. Suck. Tja, vi får väl se framigenom vad jag kan åstadkomma. Deet, var inte lätt. Vem har sagt att det ska va lätt?
  Titta in på min bildgåta så länge! Kram

 6. Miss Terious skriver:

  Jättebra och intressant, vi delar mycket ståndpunkter här. Jag med vet att livet inte stannar när vi dör. Vi ska givetvis uträtta så mycket gott vi kan härnere men jag tror vi får en utmaning och uppgift med oss ner varje gång.
  Mycket hemskt det där om din mor. Jag ryser i hela kroppen.
  Kram 🙂

 7. Sam Zodiac skriver:

  Ja, geddfish, nog har väl du också utmanat mig på något någon gång för länge sedan, eller hur? Men jag är ingen hämndlysten person, även om uttrycket ”gammal ost” kan tyda på det.;)
  Ska kolla in din bildgåta så länge.
  Kram!

  ”Jag med vet att livet inte stannar när vi dör.” säger du, Miss T. Det är en vetskap som är skönt att ha med sig. Livet blir liksom lite mer meningsfullt om man förstår att det finns en kontinuitet här. 😉
  Kram!

 8. madonnan skriver:

  Så intressant att läsa. Tack.

  Jag gillar att läsa om olika syn på livet och tror jag delar den synen du beskriver om en resa till stor del..

  Ha det bra:)

 9. Sam Zodiac skriver:

  You are most welcome, Madonna!
  Jag har på din blogg svarat på vad jag tror är svaret på den mest filosofiska frågan av dem alla: Meningen med livet.;)
  Du med!
  Kram!

 10. geddfish skriver:

  Sam! Osten är härmed betald! Du kan kolla själv på min blogg!

 11. agapanthus skriver:

  Fixat! 😀

 12. geddfish skriver:

  Jag bara undrar lite, vad hände dig som 14-åring egentligen, olycka eller sjukdom? Min mamma var född 1908 och pappa 1899. Då uppstår frågan, i vilken ålder är du? Fast, det har jag inte med att göra….
  …jag är bara nyfiken… och…
  jag har inga syskon…
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s