Månadens soltecken- Jungfrun/Virgo

jo_wall_virgo.jpg

Jungfrun är zodiakens sjätte tecken. Det hör till elementet jord och har egenskapen flexibel, eller föränderlig. En individ med Solen i jordelementet uppfattar i huvudsak livet genom sina sinnen. Jungfruns tecken föregås ju av Lejonet, som är ett eldelement och därför använder sig primärt av sin intuition vid varseblivningen av den jordiska tillvaron. Om Lejonet tror att det är den fullkomnade individen, så kan man kanske säga att Jungfrun är baksmällan efter egoruset. 😉

Perfektionisten

Här upptäcker nämligen individen att det återstår mycket att göra, innan perfektionen uppnåtts. Och om det är någonting Jungfrun strävar efter, så är det faktiskt att få saker och ting så perfekta som ö h t är möjligt! Den som skrev låten ”It’s Gotta be Perfect”, borde vara Jungfru, eller åtminstone ha tecknet starkt placerad i horoskopet!

Fena på detaljer

Jungfrun är en fena på detaljer, har ett utomordentligt analytiskt sinne och en inbyggd vilja att hjälpa till. ”After you”, skulle kunna vara tecknets valspråk, men oftast anges ” Jag analyserar” som Jungfruns motto. Problemet med Virgo, som är den latinska benämningen på tecknet, är att hon allt som oftast lider av dålig självkänsla och tror att hon inte är vuxen de uppgifter hon ställs inför. Otaliga Jungfrur har missat goda chanser i livet, bara för att de undervärderar sin egen förmåga!

Oroaren

En annan sak som företrädare för det här tecknet bör se upp med, är egenskapen att oroa sig. Oftast är ju ändå oron helt obefogad och det enda man gjort, är att man förstört det innevarande ögonblicket och tappat livskvalitet! Den som har Jungfruns tecken starkt accentuerat i sitt horoskop, vill absolut inte dra till sig uppmärksamheten i onödan. De tycker att det är skämmigt när en polare står och hojtar på dem från flera meters håll inne i en fullspikad affär, t ex. Jungfrun brukar ofta avbildas med ett fång strån av något sädesslag i famnen och ofta har de som är födda i tecknet god hand med grödor och blommor; gröna fingrar, som den populära termen lyder.

Husdjurstecknet

På Josephine Walls illustration ovanför, ser ni kanske en liten katt som ligger nederst i bild? Det beror säkerligen på att ”Virgo is the pet sign”. Att våra husdjur hänförs till Jungfruns tecken, kan ju sammanhänga med att vi i mångt och mycket agerar som betjänter åt våra fyrbenta vänner. 😉 Vi utfordrar dem och ansar deras klor och pälsar etc. Och den perfekte butlern är säkerligen en Jungfru! Noggrannhet, förutseende, omtanke och pliktkänsla brukar vara framträdande drag för representanter av detta soltecken.

Forskaren

Om man behöver någon som ska ägna sig åt att genomföra research eller annat enahanda forskningsarbete, så faller valet naturligt på en Jungfru. De har tålamodet och förmågan att stå ut med sådant arbete som andra finner enformigt och petigt, för Jungfrun är detaljernas mästare.

Kritikern

Det som brukar anges som Jungfruns mest negativa sida är hennes kritiklusta. Om det är något som inte är riktigt bra, så talar Jungfrun oftast om det. Och det här karaktärsdraget uppfattas gärna av omgivningen som tjat och gnat. Vad den oförstående omgivningen emellertid inte begriper, är ju att Jungfrun bara följer sin inre drift att ständigt putsa på olika saker som t ex relationer, hemmet, arbetsrutiner o s v, för att få dem att fungera så väloljat som möjligt. OK då, visst är det så att en Jungfru i obalans kan vara ”a pain in the ass”, som det heter, men det kan representanterna för de övriga tecknen också vara. Var och en på sitt eget lilla vis.

Hjälparen

En väl fungerande Jungfru ser till att livets små förtretligheter försvinner och ger en hjälpande hand när så behövs. Eftersom Virgo har så lätt att hitta fel, passar de utmärkt som korrekturläsare och granskare i skilda sammanhang. Sekreterare anges ofta som en utmärkt syssla för folk som har Solen i detta tecken. Jungfrun är mycket service-minded och återfinns därför ofta just inom serviceyrkena. De brukar även ha lätt för att förklara hur saker och ting hänger ihop och därför är Jungfrun pedagogtecknet. Om du vill läsa mer om Jungfruns tecken, så har du här en del länkar till andra sidor som behandlat soltecknet Jungfrun:
Ilse-Maries astrosida.
http://www.annagranberg.com/jungfrun.html
http://www.astrology-online.com/virgo.htm


Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Astrologi, Jordelementet, Jungfrun, Konst, Kunskap, Livsåskådning, New Age, Personlig utveckling, Psykologi, Rymden, Symboler, Utbildning. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Månadens soltecken- Jungfrun/Virgo

 1. Miss Terious skriver:

  Utifrån min synvinkel fantastiskt intressant! Leendet blev större och större ju mer jag läste. Detta må vara rent generellt men det är på pricken mig du beskriver, på gott och ont.
  Jag är den typen som gärna vill veta om mina dåliga sidor så jag kan putsa på dom också. 🙂
  Faktum är att en kompis bett mig korrekturläsa lite samt att jag flera gånger blivit bedd att läsa något högtravande viktigt brev. Att den sidan ”tillhör” visste jag faktiskt inte så jag blev full i skratt nu när jag läser det.
  Nu när det så småningom blir dags för praktik har jag haft sekreterare i tanken men tyckt det låtit urkorkat eftersom jag aldrig sysslat med det.
  Så märkligt att läsa att det ligger för mig!
  Jag kopierar över det här till ett worddokument och sparar för det var som sagt väldigt mycket jag. 🙂
  Tusen tack!
  Kram till dig. 🙂

 2. Sam Zodiac skriver:

  Vad kul att du fann det här intressant, Miss Terious! Ja, visst är det märkligt hur väl karaktäristiken kan stämma in fast, som du mycket riktigt påpekar, detta bara är generella drag för tecknet!
  You’re welcome!
  Kram!

 3. Pingback: Dagens bakläxa- Salma Hayek (27 juni 2008) « Sam Zodiac’s Blogg II

 4. Pingback: Månadens soltecken är Virgo - Jungfrun « Sam Zodiac’s Blogg II

 5. tessie skriver:

  äckligt likt! heja jungfrun 😉

 6. Sam Zodiac skriver:

  Det ska väl stämma, eller hur, tessie? 🙂
  Vad ska man annars med astrologin till?
  Ha det!

 7. Pingback: Vill du förbli frisk? Stirra in i solen!! « Sam Zodiac’s Blog II

 8. Moniqa skriver:

  Heej! Ju äldre jag blir desto mer verkar det mesta stämma in…men kanske för att jag nu tycker det är mera positiva sidor..när jag var yngre verkade det så tråkigt med all petighet och noggrannhet. Men egentligen är jag nog så innerst inne..men har svårt attleva upp tilldet *hahaha*
  Om yogaterapeut..kan du läsa här…
  http://www.medicinskyoga.se/utbildningar.htm

  Ha en fin tisdag! *kram*

 9. Sam Zodiac skriver:

  Hej, Moniqa! 😀

  Ja, det kan vara svårt att leva upp till Jungfruns ideal med starka inslag av perfektionism, haha…

  Av din länk sluter jag mig till att du bör vara verksam inom vården, eftersom du funderar på att gå den här utbildningen. Har också ett svagt minne av att jag en gång har läst att du ska vara det, eller…?
  Verkar högeligen intressant i a f! Och glädjande att yogan i allt snabbare takt vinner insteg i den traditionella vården!
  Kollade du inte in en annan Jungfru, medan du ändå var här:
  https://samzodiac2.wordpress.com/2009/08/24/vill-du-forbli-frisk-stirra-in-i-solen/ ?
  Skulle vara intressant att få en kommentar från dig på innehållet!

  Du med! Kram!

 10. Johan Longhair skriver:

  Visst stämmer det! Väntar mig ett grattis endera dan…

  • Sam Zodiac skriver:

   Du fyller onsdag nästa vecka, right…?
   Nåja….du får väl hålla med om att jag i alla fall brukar vara ganska bra på att minnas..?
   Får mata in dina data på Birthday.se för säkerhets skull, hehe…
   Visste du att du är född på samma dag som Bruce Springsteen, Julio Iglesias och PO Enqvist?
   Vilket gäng, haha… 😉

 11. Siri skriver:

  Läskigt hur mycket av detta som stämmer in på mig! :O (jag är jungfru)

  • Sam Zodiac skriver:

   Det är liksom det som är tanken, Siri! 😉
   Och den omständigheten att träffsäkerheten är relativt god, gör astrologin till ett värdefullt redskap för att uppnå t ex självkännedom.
   Ändå skrapar vi bara på ytan med solteckenastrologi. Ett personligt horoskop ger en uppsjö av information!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s