Ringrostig comeback…

…på minigolfbanan blev det för mig i helgen. Jag fick besök av Scorpio, min dotter från min andra barnakull och hennes mamma Sag i helgen. Som ni kanske förstår, är dottern född i Skorpionens tecken och hennes mamma har Solen i Skytten {Sagittarius}). Vi åkte ner till Agapanthus, Pojkvännen och Mini, Midi och Maxi i Burgsvik, så fort mina gäster anlänt med färjan till Visby. Agapanthus gav oss en exklusiv rundvandring på Körsbärsgården, som numera är stängt för säsongen. Därefter bjöd hon på en överdådig middag i hemmet med fläskfilé som huvudrätt och gott sydafrikanskt vin som dryck. När vi sedan styrde kosan norrut, följde Maxi med. Han ville tillbringa lite kvalitetstid med syrran. De ses alldeles för sällan, eftersom det geografiska avståndet dem emellan är så stort. Scorpio bor i Säter i södra Dalarna, liksom hennes bror Pokerproffset.

Bland annat hann vi med att spela en 12-håls minigolfbana vid Preem-macken i Klintehamn. För mitt vidkommande var det en något ringrostig comeback efter flera års bortavaro från bangolfen. I min gröna ungdom spelade jag under en period ganska så intensivt, men som det alltid brukar vara i sådana här sammanhang fanns det ett par skräckbanor, som tyvärr drog ned ett i övrigt överraskande bra resultat i mitt protokoll 😦 Kunde dock konstatera att jag nuförtiden kunde kontrollera mitt humör mycket bättre än förr om åren. Alltid något! Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att det här nog var den mest nöjsamma minigolfrundan jag spelat i grupp någonsin. Alla var på gott humör och hjälptes åt så att ingen kände sig speciellt miserabel när det var dags att lämna in klubborna. Annars är det ju lätt hänt att tävlingsinstinkten tar överhanden och att egot också gör det i den här formen av förströelse;)

Efter avslutat spel blev det picknick vid stensättsningen i Rannarve invid Klintehamn; kycklingklubbor, potatissallad och dryck därtill, varefter ett besök vid Prylboden och Nostalgimuseet i Burs avslutade heldagen. Där inköpte jag en analog schackklocka (de flesta är väl digitala nuförtiden), så att jag och Maxi kan spela blixtschack och han kan få visst handikapp genom längre betänketid.

Maxi tog motvilligt avsked av sin likaledes Harry Potter-älskande syster och resten av gänget och tog bussen från Hemse till Burgsvik vid femsnåret på eftermiddagen. Vi andra åkte hem till Eksta och betade oss genom en resväska full med diabilder som jag plåtat för en år 30 sedan, ungefär. Snacka om trip down Memory Lane! Jag hade lånat en projektor av flashtaccs man, som också har samtyckt till att dia- scanna in ett urval av dessa bilder. Så i sinom tid kommer ni nog att få se en och annan av dem här på bloggen.

I morse så tog jag farväl av Scorpio och Sag, som vid det här laget snart bör anlända till sina respektive hem i Säter.

storgatan.jpg
Storgatan i Säter. Min son som på bloggen kallar sig leeque, bor ett stenkast härifrån.

 

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Alkohol, Barn, Botanik, Burgsvik, Drycker, Egoorienterat, Eksta, Familj, Fantasy, Gotland, Harry Potter, Kultur, Kuriosa, Mat, Maxi, Mini, Minigolf, Nostalgi, Odling, Säter, Schack, Släkt, Trädgård, Vin, Visby. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ringrostig comeback…

 1. SideShow Surfer skriver:

  Sam Zodiac’s Blogg II.Var hittar man version ett då.

  Ha det gott. 🙂

 2. Sam Zodiac skriver:

  Tjena, SlideShow Surfer! Den ligger i blogrollen.
  Ha det gott, du med!:D

 3. znogge skriver:

  Hmm… Spelade senast när vi hade personalfest och det gick riktigt bra. Bättre än förväntat faktiskt men jag körde så koncentrationen var väl på topp! Tycker det är jättekul så jag borde spela oftare… Tyvärr behöver banan här en rejäl renovering för den är inte i speciellt bra skick!

 4. livsglimtar skriver:

  Men det var en helg som heter duga det. Så mycket god mat i bästa tänkbara sällskap och så mysigt att höra om syskon som har längtat efter att få umgås.
  Tänk att åren lägger sordin på det där humöret…fnissar jag för mig själv.
  Många kramar kommer här…

 5. agapanthus skriver:

  Hmm klart misstänksam mot att humöret var på topp hela rundan, du har väl aldrig spelat utan att få ett antal utbrott? Ska höra med Maxi om det verkligen stämmer 😉

 6. Sam Zodiac skriver:

  Ja, znogge, det är lite trist när banorna är i så pass dåligt skick att spelet blir hasardartat;) Men visst är det kul med minigolf!

  Javisst var det en trevlig helg, livsglimtar! Och det kan ju ha en del med saken att göra; det där med att man blir äldre och (förhoppningsvis) klokare.;)

  Hehe…ja, hör med Maxi, du! Visst muttrade jag lite och visst fick jag ett skämtsamt raseriutbrott när jag kastade mig på marken och dunkade nävarna i gräset; men det var ju bara på skoj, så det räknas inte!:D

 7. agapanthus skriver:

  Hmmmm… hörde nåt om kasta klubban ? ! Vågar du inte göra ärlighets testet 😉

 8. Sam Zodiac skriver:

  Nej du, försök inte! Jag har minsann inte kastat någon klubba! (sa katten Findus, hehe)
  Jodå, det är klart att jag vågar det! Har haft lite att stå i, bara. Har just besvarat ett långt mail från brorsan. Men jag får väl kopiera listeländet då, så att du slutar tjata! 😉

 9. madonnan skriver:

  Och jag undrar var de där diabilderna är, som du skulle visa här i bloggen? Har jag inte sett röken av!

 10. Sam Zodiac skriver:

  Nej, madonnan, dessvärre har den där diascanningen inte blivit av ännu. Vi får ta tag i saken, grannen och jag! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s