Dagens citat

”Hair today, gone tomorrow!”

(Elvis Presley)

Jag fastnade framför en otroligt välgjord film om Stenbocken Elvis Presleys liv ute vid köks-TV:n för ett par timmar sedan. När han blivit inkallad till militärtjänstgöring och satt i frisörstolen för att bli snaggad, fällde han kommentaren ovan. Jag tyckte att den var så pass kul, så att jag snabbt beslutade mig för att den skulle få bli Dagens citat. Om du klickar på bilde, kommer du till Wikipedias svenska sida om Elvis. Det är svårt att överskatta Elvis betydelse för dagens populärmusik. För att komma med ytterligare ett citat i detta inlägg, den här gången fällt av John Lennon: ”Before Elvis, there was nothing”

bmelvis116.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och här nedanför skakar den svenske rockstjärnan och Oxen Little Gerhard tass med en något mindre hårfager Elvis vid ett besök på Radio Mercur i Tyskland. Året var 1959. Observera den beundrande blicken! 😉

littlegerhardelvis.jpg

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Astrologi, Beatles, Biografi, Elvis Presley, Film, John Lennon, Kändisar, Kultur, Little Gerhard, Musik, Nostalgi, Rock'n Roll, Svensk rock, TV-serier, Underhållning, USA. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dagens citat

 1. Witchbitch skriver:

  *skrattar*
  ja den blicken sa allt!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Ja, den gjorde det, va? 😉

 3. pruddelutt skriver:

  Jag såg också den filmen – den var riktigt bra! Jag visste inte så mycket om Elvis och har egentligen aldrig lyssnat särskilt mycket på hans musik. Men filmen väckte ju lite nyfikenhet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s