Dagens citat (7 juli -07)

mark-twain.jpg

”Bildning är det som finns kvar när den sista dollarn försvunnit.”

(Mark Twain)

Mark Twain hette egentligen Samuel Langhorne Clemens och han hade, som många stora humorister, Solen i Skyttens tecken. Han är förmodligen mest känd för sina romaner om Tom Sawyer och Huckleberry Finn. Det berättas att han fick sin pseudonym Mark Twain när han en dag satt vid Mississippis strand och funderade på vad han skulle kalla sig som författare. Precis när han hade formulerat frågan i huvudet, hördes ett rop utifrån floden, där man var sysselsatt med att loda djupet; ”Mark twain!” (Alltså ungefär ”andra märket”)

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Astrologi, Biografi, Citat, Humor, Kultur. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Dagens citat (7 juli -07)

 1. znogge skriver:

  Ligger en hel del i det för kunskap är makt!
  Ha en bra lördag!
  Kram

 2. Sam Zodiac skriver:

  Ja, kunskap är ett lätt bagage, brukade min mamma alltid säga.;)

 3. Lotta skriver:

  Hej!
  Hoppas allt är bra med dig!

 4. Magnus Berg skriver:

  ”Man säger att kunskap är makt. I helvete heller. Jag känner till många som har mycket kunskap och helt saknar makt. Å andra sidan känner jag till många som har mycken makt och helt saknar kunskaper.”
  Så säger Schopenhaueroch och så säger jag. Men visst är det en viktig del i indoktrineringen att ge sken av att de som bestämmer också är de mest lämpade. Men bor man på Gotland så förstår man att det går alldeles utmärkt att vara fullkommlig idiot och ända bli kommunalråd. Och det gäller förstås i nästan lika stor omfattning worldwide. ”Idoioterna har tagit över politiken” fick Sven Wollter oss som åsåg hans Röda Show att sjunga. Och att sjunga det kändes både sant och bra. Så kom inte och påstå motsatsen.

 5. znogge skriver:

  Jag har inte på något sätt antytt att de som bestämmer är de mest lämpade! Det enda man kan säga om dem är att en del är foklvalda och sedan får man fundera på hur det hänger ihop!

  ”Det sällsyntaste av allt är föreningen av förnuft och hänförelse”! (Voltaire)

 6. Sam Zodiac skriver:

  Hehe…ja, det här betyder ju att jag får användning för ytterligare ett Mark Twaincitat:

  ”Antag att du är en idiot. Och antag att du är med i regeringen. Nej, nu upprepade jag mig.”

  Schysst Voltairecitat, znogge! Och ack så sant!

 7. Sam Zodiac skriver:

  Hej, Lotta! Såg inte din kommentar först. Sorry! Här kör ju alla med avatarer. 😀 Jodå, tack; allt är bra med mig! Jag kommer över och kollar lite på ”andra sidan” senare idag. 😉
  Hmmm…faktum är att när jag klickade på ditt namn nyss, så kom jag inte till din blogg. Varför? Du har väl aldrig fått något ryck och raderat den, va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s