Elvis svenska dojor

Eftersom jag tidigare haft med såväl Beatles som valda delar av Rolling Stones i mina nostalgiska musikaliska återblickar, så är det väl inte mer än rätt att Stenbocken Elvis Presley också får ett par minuter här på bloggen? 😉 Jag misstänker starkt att den här videosnutten har färglagts i efterhand och ljudet är dessutom digitaliserat. Mot slutet av videon är det lite si och så med läppsynken, men dessförinnan funkar den något så när. Som den uppmärksamme betraktaren kanske ser, är det här inspelat innan Elvis färgade håret korpsvart, alltså innan Hollywooderan 1960-68. Låten är ”Blue Suede Shoes” (blå mockaskor) av rockpionjären och Väduren Carl Perkins, som också han hörde till gänget runt skivproducenten Sam Philips och hans Sun Records-studio i Memphis, Tenneesse, där även Elvis karriär startade. Ordet ”suede” är en anspelning på Sverige, som ju på franska heter Suède. Man kan ju undra om det var skinnarna i Malung som gjorde mockaskinnet känt i vida världen, eller…?

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Astrologi, Kultur, Musik, Nostalgi, Underhållning, Video. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Elvis svenska dojor

 1. Sam Zodiac skriver:

  Visst var väl så 😉
  En jättemysig lördag till dej med!
  Kram!

 2. Hej. Visste du ej att suede ar eng. for mocka, hehe. Kan du kolla upp och sanda en lank eller adress till det Thailandska Buddhisttemplet i Sverige, tack. Garna med Thai-text. Du vet, det i Norrland nanstans. Annars ar det bra. Varmt och hog luftfuktighet. Om det inte osregnar forstas, som nu. Men i morgon bar det av ut till havet, till nan paradiso, t.ex Koh Samet eller Koh chang, kanske. Som du vet star Koh for ordrt o, d.v.s. med prickar over, o:et alltsa. Ha det. P.S. Forsokte mejla, men som vanligt stammer inte min adr till dig ej overens med verkligheten… Vi hors, Johan

 3. Magnus Berg skriver:

  Vitingarna har ju tagit åt sig äran för all fantastisk bra musik som svarta musiker gjorde. Dessutom brukade orginalversionerna vara bättre och fräckare. Svarta höll inte på med massa fjantig sexualmoral så som vita gör och gjorde. ”One night with you” hette i orginal ”One night with sind” och fortsatte ”is that I’m now paying for”. Men Elvis kunde ju inte sjunga om könssjukdommar så texten var tvungen att ändras. Och vita vägrade kölpa musik med svarta artister sååå….

 4. Sam Zodiac skriver:

  Tjena, Johan! Klart att jag visste det! Tänkte bara att min kära läsekrets skulle bli uppmärksammad på den svenska dalakopplingen 😉 Jag har skickat länkarna, så nu har du i a f min mailadress. Ha det bra i sydostasien! Hälsa Rati!

  Hehe…det hade jag faktiskt ingen aning om! Och ändå anser jag mig vara något av en Elviskännare. Gillar ”One Night” gör jag också! Men det här med textcensur får mig att tänka på Jungman Jansson. Inte är det väl speciellt logiskt att han ska glömma sin Stina ”för en sup i Yokohama”? Nej, tänkte väl det. I originaltexten står det ”ett fnask i Yokohama”, vilket ju är mera logiskt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s