Veckans vin

evav.jpg
Klicka på boken, så kommer du till Millhouse!

För några år sedan köpte jag en vinatlas till exet på hennes födelsedag, eftersom hon är en stor rödtjutsälskare. Eftersom jag tyckte att boken var välskriven och informativ (vin är ju ett oerhört stort ämne att skriva om), så nappade jag på ett erbjudande längst bak i boken om att även fortledes bli informerad om intressanta nyheter m m inom vinområdet. Idag fick jag följande mail:

”Hej,
För tre år sedan kom En Värld av Vin ut i bokform senast. Då lovade vi att ”inom en snar framtid” kommer den också ut i en nätversion. Den snara framtiden var inte så ”snar” som vi trodde – men nu är sajten snart klar. I höst ska den presenteras. Du kommer naturligtvis att få tillgång till denna sajt alldeles gratis som vi lovat. Vi återkommer.
Under tiden tänker vi lägga i dig som gratisanvändare av nyhetsbrevet som hör till boken: WOW News (World of Wine News). Den sajten är redan igång med adress: http://www.wownews.se
Detta innebär att du får en löpsedel till nyhetsbrevet ca var fjortonde dag. Om du inte vill ha det så meddelar du bara oss.”
Med önskan om ett trevlig sommar med många goda viner. (Grillviner och boxar får andra syssla med…)
Bästa hälsningar
Mikael Mölstad
Skapare av en En Värld av Vin”

chill_shiraz21.jpg

Trots Mölstads ringaktande ord om boxarna, dyker dessa likafullt upp när man går till hemsidan (som du kommer till om du klickar på bilden av boxen) och ser vilka viner han rekommenderat i samarbete med Tasteline.com och Svenska Dagbladet! En liten kompromiss, kanske?

Men eftersom jag inte alls har något principiellt att invända mot de ekonomiskt fördelaktiga (och väldigt lättdruckna) vinboxarna, så publicerar jag gärna den första röda boxen som presenteras, nämligen

Chill Out Lakes Shiraz, 181:-, Kalifornien, USA, 22826, Röda Fruktiga & Smakrika
Chill out – koppla av på kalifornisk vis. Här är en tillbakalutad shiraz-box med mörka bär. lite vaniljtoner och en viss rökig kryddighet”

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Kultur, Vin. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Veckans vin

 1. Märtagreta skriver:

  Första gången, och enda, jag drack Chill out hade vi oturen att ha fått en dålig flaska. Det blev till att återlämna denna pronto. Men då fick jag också lära mig att Chill Out görs i tre olika länder. Jag har slutat med bag in box, jag är ju en gourmet, och tycker faktiskt vinet är godare i flaska.
  Ha det gott på nya sidan.

 2. Sam Zodiac skriver:

  Ja, det där med Chill Out är ju en lustig företeelse! Första gången jag och Agapanthus testade det så sa vi: -Wow! Vilket drag det var i den här! Så vi köpte en box och blev mäkta förgrymmade. Det var ju inte alls samma vin! En närmare granskning av boxen gav vid handen att den var inte alls från Sydafrika, som flaskan vi testat innan, utan från Australien! Tredje gången kom vinet från sunny California! 😀 Det gäller alltså att se upp med vad man köper, om man ställt in sig på ett speciellt Chill Out-vin! Ja, det kan väl hända att vinet faktiskt smakar lite godare på flaska, det håller jag nog med om. Men skillnaden kan vara ganska marginell ibland. Och ska man ha större mängder till en fest eller så, ja då blir det ju billigare med boxarna. Efter ett tag så är det ju i a f ingen som märker några mera subtila skillnader i smaken! 😉
  Tack för det, Märtagreta! Ha det gott, du också!

 3. Ping: Ny vinsida på nätet « Sam Zodiac’s Blogg II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s